ТІНІ ЗАБУТИХ ПРЕДКІВ
ТІНІ ЗАБУТИХ ПРЕДКІВ
М. Коцюбинський
Драматургічна повість
Тривалість: 2 год 25 хв
Велика сцена

Один з найвідоміших творів М. Коцюбинського «Тіні забутих предків», неодноразово поставав на сценах театрів світу. Хвилював сюжет і кіномитців. Сергій Параджанов  зняв однойменний фільм, який став шедевром українського кіно.
Твір про карпатських горян, Коцюбинський задумав написати після перебування у Карпатах. Гірський край йому здавався казковим куточком, де все захоплювало у чарівний полон. Він вивчав побут, звичаї, мову і фольклор гуцулів. Саме ці спостереження і враження були покладені в основу твору «Тіні забутих предків».
У двох ворогуючих сім’ях Палійчуків і Гутенюків зростають Іван та Марічка, які змалку закохані один в одного. Вони вирішують ніколи не розлучатись і планують одружитись. Та на спільне життя потрібні гроші. За ними й вирушає на полонину Іван. Саме в цей час Марічка трагічно гине. Як житиме Іван без коханої? Чи вдасться йому побудувати щасливу сім’ю з іншою?

Прем'єра - березень 2013 року

Інсценізація та сценічне втілення режисера-постановника, заслуженого діяча мистецтв України Ігоря Бориса
Сценографія та костюми художника-постановника Анни Пілюгіної
Музичне оформлення головного диригента заслуженого артиста України Зіновія Крета
Пластичне вирішення заслуженого артиста України Олексія Яриша
Художник по світлу -  Дмитро Усик
Звукорежисер  - Богдан Сівак
Помічник режисера - Олександр Лоєвський

Цими вихідними в облмуздрамтеатрі "постануть" "Тіні забутих предків" М. Коцюбинського (ВІДЕО)
Тіні предків вийдуть на сцену Рівненського облмуздрамтеатру (ВІДЕО)

Рівненський драматичний театр живе Гуцульщиною

"Тіні забутих предків" оживуть на сцені рівненського драмтеатру

На прем’єру вистави "Тіні забутих предків" у Рівному розкупили всі квитки

Дійові особи та виконавці:


Іван Палійчук - артист драми Олег Ягелюк
Марічка Гутенюківна - артистка драми Юлія Крет,   артистка драми Оксана Муріна,   артистка драми Анастасія Фролова
Палагна - заслужена артистка України Ніна Ніколаєва,   артистка драми Наталія Тертичка
Мольфар - заслужений артист України Станіслав Лозовський
Химка-Чаклунка - артистка драми Вікторія Фіськович
Чугайстер - заслужений артист України Сергій Бондарук,   артист драми Ігор Ніколаєв
Ватаг на полонині - народний артист України Георгій Морозюк,   заслужений артист України Віктор Янчук
Батько Івана - заслужений артист України Володимир Дьяков
Батько Марічки - артист драми Віталій Зубченко
Мати Івана - артистка драми Емілія Морозюк
Мати Марічки - артистка драми Валентина Антонішина,   артистка драми Ольга Лозовська
Іван Палійчук у дитинстві - артист драми Юліан Петрів,   Артист драми Дарій Ніколаєв
Марічка Гутенюківна у дитинстві - Єлізавета Шевчук
Палагна у дитинстві - ---
Троїсті музики - артисти оркестру
Трембітають - артист оркестру Олександр Голик,   артист оркестру Сергій Мартинюк,   артист оркестру Олег Літвин
В масових сценах - артисти театру

Якщо Вам сподобалась вистава, рекомендуємо також переглянути:



 

Коментарі

Сторінки:  1  2  3  наступна>
01.02.2013 11:34 Любитель театру пише:
Шановні, скажіть будь ласка, а чому у велике для всіх нас свято - Міжнародний день театру -у репертуарі пусте віконечко????? Це вже взагалі абсурд!!!(((
01.02.2013 12:11 Театрали пише:
Шкода,що в такий день Театр забув про тих, кому Він служить! Про своїх глядачів!
01.02.2013 13:28 Я так думаю пише:
ніхто не забутий, ніщо не забуте) в друкованому варіанті буде зазначено ось так "МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТЕАТРУ. Дивіться окрему афішу". Тому переживемо зиму і дивись ... з'явиться окрема афіша!)))
01.02.2013 15:31 Любитель театру пише:
Вау, то тут, виявляється, інтрига, як у справжньому театрі
01.02.2013 15:53 Я так думаю пише:
А що значить ЯК у справжньому театрі??))))
01.02.2013 16:30 Любитель театру пише:
)))та не важливо, буду сподіватись на сюрприз, я от минуло року - порадували нас "Гамбітом"
01.02.2013 18:30 До "Я так думаю" пише:
Справді можете собі думати багато, але оскільки ви працівник театру то на сайті мали б вести перепеску із дописувачами більш лояльну та висловлюватися без зайвих емоцій. Поясню чому. Складається не гарна думка, перш за все, про керівника театру, що дозволяє вам вести себе нахабно. Тому думайте добре перед тим як писати, а краще радьтесь із тими чиє ім'я можете забруднити.
Любителя театру підтримую. Зауваження слушне.
01.02.2013 19:47 Володимир пише:
Шановні! Не заважайте акторам та працівникам театру займатися своєю улюбленою справою, результат якої вони присвячують постійно і професійно (!!!) нам, глядачам! Професіонали краще за всіх знають коли і як ощасливити глядачів сюрпризами, інтригами, виставами або навіть їх відсутністю ))) А для подібних закидацьких розмов і незрозумілих, алогічних натяків заведіть собі окремий чат або переписку і насолоджуйтесь досхочу!!! Акторам і працівникам театру дякую за толерантність та витримку в даному питанні і бажаю шаленого натхнення та сил для нових прем'єр!!! Ми вас любимо !!!
01.02.2013 19:55 Любитель театру пише:
Володимире, не вважаю наш діалог "закидацькою розмовою" - самі теж підбирайте вислови!!! і раз тут, на сайті театру, віднедавна зробили можливість додавати коментарі - значить, комусь це треба, тому не Вам вказувати в яких чатах нам спілкуватися!!!
01.02.2013 20:07 Володимир пише:
Ви дозволяєте собі вказувати "що робити" всьому театрові?.. Тоді будьте готові, ласкавий пане, що Вам теж будуть вказувати "що робити Вам" ! Права на сайті у всіх однакові!!! А мою пропозицію з окремим чатом все ж попробуйте разом із іншими "любителями театру" - вам сподобається , повірте!
01.02.2013 21:14 Любитель театру пише:
Володимире, а де Ви побачили, щоб я вказував що робити всьому театрові??? я просто висловив свій подив, що на День театру пусте віконечко в репертуарі - і все!!!не фантазуйте!!!
01.02.2013 22:01 Володимир пише:
Вибачте, але Ви назвали це "взагалі абсурдом" - цитую Вас. Дуже, на мою думку, дивне і нетолерантне "здивування"! Ще до Дня театру купа часу, а Ви вже висловлюєте свій "подив" - майте ж елементарну витримку! Можливо, нас справді чекає сюрприз ))) Дякую!
02.02.2013 09:52 Любитель театру пише:
Шановний пане Володимире! Вивісили репертуар - я висловив подив, що ж тут такого! Слово "абсурд" не вважаю страшним, але якщо Ви така тонка поетична натура - то можу замінити його на "нонсенс". А взагалі, в подальшому нашу з Вами розмову вважаю недоцільною. На кожному форумі завжди знайдеться "троль" (читай - людина, яка збурює/ображає решту чемних дописувачів, а потім ще й відправляє їх спілкуватися у інші чати!
Приємних переглядів!
02.02.2013 18:14 До "Любителя театру" пише:
Я знову Вас підтримую, шановний пане! Браво за логічно викладену думку і Вашу культуру! А за паном Володимиром помічаю не "тонку поетичну натуру", а натуру капосну.
Стосовно сюрпризі? Нас вже "здивували" "Ревізором". От таких сюрпризів не хотілося б. Приємних "сюрпризів" Вам пане, Володимире!
02.02.2013 23:02 Володимир пише:
Шановні! На даному форумі саме ви ображаєте театр своїми "капосними" натурами - "помічати" це зможе кожен, хто сюди зайде. Крім неконструктивної критики театру і дефарамбів один одному на рахунок якоїсь космічної "логіки" і "культури" , Ви тут більше нічого слушного та змістовного не написали. Щодо натури, то я у вас взагалі не спостерігаю навіть запаху її - театральної це точно! Через те я Вам ще раз натякаю - це не Ваш форум! А моя натура занадто широка, щоб таким "троллям" як Ви, її розгледіти))) Спілкуватися з Вами мені так само приємно, але я не звик просто так вислуховувати всілякі нісенітниці про себе і працівників театру. До наступного сеансу!
04.02.2013 12:43 Адміністратор сайту, а також Я так думаю, Ірена пише:
Шановне панство! На правах адміністратора сайту,звертаю Вашу увагу, що переписка,у коментарях під статтею вистави, якої ще навіть не має, іпрем'єра якої, вірю, стане святом для театрального Рівного, несе особистісний характер. Тому попереджаю, про видалення такого роду коментарів і дуже прошу висловлюватись в подальшому по темі, а найгловніше, не ображати один одного. Найкраще давайте стрінемось, вип'ємо кави і обговоримо наболіле. Певна, ми знайдемо компроміс, а також багато приємних тем для розмов)) Орім того, хотілося б зазначити, що відпочивати у Мінародний день театру - світова практика) Підписуюсь власним імям, оскільки не бачу сенсу залишатись анонімом, чого і Вам бажаю!
04.02.2013 13:08 До Ірени пише:
Ой, давайте тільки не будемо про світову практику!!! Є театри, уявіть собі, навіть у нас в Україні!які і в новорну ніч працюють!!! і в ялинково-ранковий період у них також йдуть вечірні вистави!!! а у нас і так півтори вистави у два-три місяця можна подивитись, то і на день театру - прогул(((сумно(((
p.s.пригадую, нещодавно тут на форумі і "Ревізора" чекали з невеселим настроєм, і, на жаль, надії і сподівання на диво не виправдалися, так хочеться, щоб з "Тінями..." історія не повторилась!!!
04.02.2013 16:50 Я так думаю пише:
Шановні дописувачі! Дякуємо Вам за коментарі, адже це зворотній зв'язок! Для нас це чудова можливість почути Вашу думку! Дякуємо, що Ви небайдужі до творчих процесів!
Величезне прохання, особливо до Любителя театру. Враховуючи Вашу любов до театру, а також, судячи з оціночних коментарів на сайті, я прийшла до висновку, що Ви розумієтесь на театральних справах, здатні відрізнити якісний продукт від неякісного, а отже, зможете дати нам пораду, яких вистав бракує нашому репертуару, а які з них заслуговують на увагу і на які варто орієнтуватись при створенні нових постановок? Кого з режисерів Ви порадили б запросити? Зрештою, яка з вистав є Вашою улюбленою?
04.02.2013 19:07 Любитель театру пише:
Приємно чути приємні слова!))) Так, я люблю театр загалом і наш рідний Рівненський театр зокрема, не сперечатимусь))) Щодо того, яку виставу я люблю - не відповідатиму, вже пробачте. Не хочу нікому співати оди чи навпаки, ображати. Розумію - за кожною, навіть не дуже вдалою виставою, стоїть праця багатьох-багатьох людей! Вкотре переконався, що до нових постановок все ж треба запрошувати молодих режисерів, з сучасним баченням і свіжими погдядами
05.02.2013 17:54 микола пише:
А коли з'являться білети на прем'єру?
Сторінки:  1  2  3  наступна>


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку