Рівненський
14.08.12
Рівненський "Калігула" взяв Брест і "Висоту"! (+ВІДЕО)
12 вересня творчий колектив Рівненського академічного музично-драматичного театру взяв участь у Міжнародному театральному фестивалі «Біла вежа-2012. Класика Plus». На сцені Брестського театру драми і музики ім. Ленінського комсомолу Білорусії рівняни представили абсурдний трагіфарс на 2 дії "Калігула". Вистава удостоїлась спеціального диплому "Висота" театральних критиків, що для професійних акторів і режисерів є визнанням найбільш значущим і приємним, безмірної похвали глядача і бурхливого обговорення у білоруській пресі.

"Брестский курьер" на своєму сайті опублікував статтю з промовистим заголовком "Абсурд с глубоким смыслом. Украинский «Калигула» произвел фурор на фестивале". І далі по тексту: "Про «Калигулу» Сергея Павлюка в постановке Ровенского академического украинского музыкально-драматического театра писали много и восторженно. В прошлом году спектакль был признан лучшим на VIII Международном фестивале «Классика сегодня» в Украине. Теперь вот увидеть «абсурдную» трагедию Камю смогли и брестчане." (Повна версія статті)

 

Тетяна Коваль, Артем Лаговський, "Рівне 1"

На сайті TOMIN.by Тамара Тіборовська висловлює наступну думку: "Пока рано загадывать, кто станет обладателем Гран-при. Как считают театралы, интрига сохранится до последнего спектакля. Но ярких и запоминающихся работ было много. Одна из них - спектакль «Калигула» в исполнении Ровенского областного академического украинского музыкально-драматического театра." (Повна версія статті)

Юля Бублей, Максим Бек, СФЕРА-ТВ

Головний приз доволі масштабного фестивалю повезли додому актори театру "Biuro Podrozy" (Познань, Польща) за вуличну виставу "Макбет, хто та закривавлена людина?". Загалом же свої роботи на сімнадцятому за ліком фестивалі показали 25 колективів з 11 країн: Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Ізраїлю, Ірану, Молдови, Польщі, Росії, України, Естонії, Японії. Під час фесту було продемонстровано 28 вистав, котрі афішувалися як "драма", "комедія" і "містична комедія", "абсурдна трагедія", навіть "історія дорослішання в стилі рок-н-рол" і "вуличний спектакль", котрі подивилися близько 12 тисяч чоловік. ("Рівне вечірнє)

 

Іван Марчук,  РТБ

9 сентября открылся международный театральный фестиваль «Белая Вежа» (ВІДЕО)

«Калигула» из Ровно: как романтик превратился в изощренного самоубийцу
Абсурд с глубоким смыслом. Украинский «Калигула» произвел фурор на фестивале

переглядів: 3863

Коментарі

01.10.2012 18:42 ааааааааааааа? пише:
Чому на офіційному сайті Брестського театру і в місцевій пресі зазначено інше прізвище режисера-постановника "Калігули". Це помилка чи чийсь хід? "Спецыяльным дыпломам крытыкаў “Вышыня” – спектакль “Калігула” па п’есе А.Камю Ровенскага абласнога акадэмічнага ўкраінскага музычна-драматычнага тэатра /рэжысёр – пастаноўшчык – Ігар Пятроў/" То хто? Ігор Петров, Володимир Петрів чи Сергій Павлюк?
01.10.2012 21:18 Світлана пише:
Особисто я задавала це питання і мені відповіли, що це прикра помилка, вони знають, що режисер "Калігули" Сергій Павлюк і приносять свої вибачення
01.10.2012 22:52 Ігор пише:
Я теж це помітив. Цікаво хто дав таку відповідь?


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку