Рівненський облмуздрамтеатр побував в Ольштині
06.11.23
Рівненський облмуздрамтеатр побував в Ольштині
4 та 5 листопада колектив Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру взяв участь у XIV Загальнопольських днях українського театру. Захід відбувся у м. Ольштин Варміно-Мазурського воєводства /Республіка Польща/. Запрошення на подію рівняни отримали від голови Ольштинського відділу Об’єднаних українців Степана Мігуса.

 Це традиційний захід, який відбувається в Ольштині раз на два роки, починаючи з 1995-го року. Рівненський облмуздрамтеатр бере в ньому участь утретє.

 

На різних сценах Театру ім. Ярача показали  поетичну виставу «ВІРУЮ» за творами українських класиків та сучасників /режисерка заслужена артистка Україна Галина Цьомик/ та крайню прем’єру театру за п'єсою сучасної драматургині Людмили Тимошенко «П’ять пісень Полісся» /режисерка Галина Шарко/. 

Юним  глядачам презентували казку «Чарівні пиріжки Червоної Шапочки» /режисер заслужений артист України Станіслав Лозовський/. 

 

До речі драматичні театри Рівного та Ольштина пов’язує давня дружба. Рівненські актори пригадують, як колись на цій сцені грали українську класику. «Все таке знайоме і рідне: і місто, і театр, і сцена, і глядач…», - написав у Facebook заслужений артист України Віктор Янчук.

На усіх показах у залі був аншлаг. Глядачі прийшли у театр в українських вишиванках. Тож рівняни  почувались затишно, мов удома. А ще до глибини зворушило спільне виконання Гімну України опісля «ВІРУЮ», вистави про духовність під час війни. 

Директор-художній керівник театру Володимир Петрів звернувся до публіки від імені колективу з такими словами:

-   Дорогі, дякуємо, що ви з нами. В Україні триває справжня війна, але ми відчуваємо, що ви з нами. Дякуємо усім. Дякуємо українцям, які тут. Дякуємо полякам, бо ми знаємо, хто насправді наш брат. Низько вам кланяємось. Ми воюємо не тільки за Україну. Ми воюємо зараз за весь цивілізований світ. І ми переможемо! Хай Бог береже вас, ваші родини! Слава Україні! 

Вдячні оплески, квіти і обійми отримали рівненські актори у глядацькій залі. Додому ж повезли гарні враження і спогади, а також надію на майбутню зустріч.

Особливо приємно було бачити серед глядачів голову Рівненської обласної ради Андрія Карауша, який перебував у Польщі з робочим візитом.

переглядів: 922

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку