У Рівненському облмуздрамтеатрі чернівецька
15.03.17
У Рівненському облмуздрамтеатрі чернівецька "Земля" (ФОТО, ВІДЕО)
28 березня Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. О.Кобилянської представить рівненській театральній сцені гучну прем’єру «ЗЕМЛЯ». Драма на дві дії створена за мотивами однойменної повісті Ольги Кобилянської. Чернівчани слідом за автором переконані: «Нема прірви глибшої, ніж прірви в душі людини..» Натомість 26 квітня колектив Рівненського облмуздрамтеатру покаже у Чернівцях ірландську комедію «Каліка з острова Інішмаан» М. Макдонаха. Чернівчани запросили наш театр з цією виставою після участі у фестивалі «Золоті оплески Буковини-2016» у м. Чернівці.

 

Режисер-постановник – засл. діяч мистецтв України Мирослав Гринишин
Художник-постановник
Андрій Романченко
Композитор, диригент –
Володимир Шнайдер
Балетмейстер-постановник
Василь Гринюк

Прем’єра вистави відбулася у 2013 році до 150-річчя Ольги Кобилянської.  У 2015 році з цією виставою театр побував на успішних дводенних гастролях у м. Києві, у 2016 р. виставу побачили в. Івано-Франківську, Львові, Тернополі. Цього року театр запланував гастролі у містах Рівне та Луцьк.

Глядачі матимуть змогу побачити іншу «Землю» – історію Сави, людини, котра пішла на гріх заради землі. У виставі піднята не тільки тема влади землі над людиною, а насамперед, психологія людської душі. Не зважаючи на те, що трагедія братовбивства – реальний факт, драматургія розгортається через символічний та, до певної міри, містичний показ внутрішнього світу героїв, якими обгорнуті події.

Історія Сави – людини, яку перемогла земля, не втрачає актуальності й сьогодні, не зважаючи на те, що була написана сто літ тому. Скільки нам ще потрібно століть, щоб усвідомити, що людське життя і скалічені долі – це надто висока плата за землю?…

Легендарний твір, вражаюча вистава варті того, щоб це побачив кожен український глядач.

У виставі задіяний увесь акторський склад, балет та оркестр Чернівецького музично-драматичного театру ім. О. Кобилянської.

У ролі Івоніки Федорчука – директор театру Юрій Марчак

Мирослав Гринишинзасл. діяч мистецтв України, головний режисер Чернівецького театру, відомий театральний продюсер, режисер.

Народився в Івано-Франківську. Закінчив Івано-Франківський державний інститут нафти і газу. Працював у Галицькому молодому театрі та в літературно-музичній студії «Дзвiн» (Івано-Франківськ).

У 1991-1996 рр. навчався в інституті театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого. 2000 р. – створення театральної компанії «Бенюк и Хостікоєв». У 1997 році отримав премію міжнародного фестивалю «Конфронтації театральні» (Польща) «За кращу режисуру» спектаклю «Швейк».

На сцені Чернівецького театру ім.О.Кобилянської автор постановок «Земля» (2013) та «Юліан Цезаревич» за О.Кобилянською (2015)

З преси:

«З найкращим твором, що презентує Буковину перед світом, мають працювати найкращі митці вітчизняної сцени, вирішили керівники театру і запросили в режисери-постановники вистави заслуженого діяча мистецтв України Мирослава Гринишина, а у сценографи — Андрія Романченка, вдячного учня свого великого вчителя Данила Лідера. «Це було почесно і дуже відповідально. Адже виводити «Землю» на чернівецьку сцену — те саме, що ставити «Кармен» у Севільї», — зауважили митці.

Усе у виставі було живе, народне, буковинське — від весільного вбрання, святкових і буденних головних жіночих уборів до сардаків і тайстр (тканих селянських торб через плече).

Світлана Ісаченко, «Урядовий кур’єр»

http://www.ukurier.gov.ua/uk/articles/u-sercyah-bezodnya-najglibsha/

«Режисурою ці передчуття-віщування найбільш точно втілені в ліричних сценах Михайла (Назар Кавулич) і Анни (Марина Тимку), коли двоє молодих закоханих, які в’ються, переплітаючись одне з одним, наче вимолюють любов, опускаючись на коліна і так поволі зникаючи у глибині. Ця, схожа на ритуал, сцена та інші ліричні епізоди надають спектаклю своєрідного відчуття містики, інобуття, якого не могло бути в попередніх етнографічно багатих і соціально критичних постановках».

Ганна Веселовська, «День»

http://www.day.kiev.ua/uk/article/kultura/sperechannya-za-tekstom

«Очікувана постановка «Землі» за повістю Ольги Кобилянської, перші покази  якої відбулися 19-20 жовтня, довго не відпускає. Минає день, другий після прем’єри, а створені акторами чернівецького театру образи  продовжують бентежити уяву, збурювати все нові і нові думки.  Ось же він – Сава! Нехай цього конкретного разу – вже не на сцені, а десь поруч, в житті –  навіть у жіночій подобі. Врешті, хіба стать має тут бодай якесь значення? Головне те, як він чи вона позиціонують себе в цьому світі. А хто тоді ми? Івоніка, Марія, Анна, Рахіра, Михайло?

Про те, що загальна тривалість вистави – три години, довідуєшся хіба що з програмки.  Години сценічного дійства пролітають на одному диханні. Чи не єдина несподіванка, для тих хто полінувався уважно прочитати афішу чи зазирнути в програмку, існування другої дії вистави. Настільки  завершеною й цілісною виглядає перша.

Юрій Чорней, «Букньюз»

http://buknews.com.ua/page/savyna-pravda.html

Посилання на наш сайт: http://dramtheater.cv.ua/zemlya.html

Будемо раді зустрічі з Вами!

 

 

Початок розмови в чаті
та затурана
 
натуссь ка кинь ще раз на ех уа відео про вашу виставу
 
ДЯКУ,Ю
 
Ок
 
От не можу я те відео знайти(((
 
772805662276
переглядів: 1373

Коментарі

29.03.2017 19:09 Катерина пише:
Гра акторів неперевершена! Я просто в захваті. Я закохана в цю виставу.
Дуже дякую за емоції. Ви прекрасні!


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку