Актриса Рівненського облмуздрамтеатру здобула поетичну бронзу (ВІДЕО)
22.08.14
Актриса Рівненського облмуздрамтеатру здобула поетичну бронзу (ВІДЕО)
25 липня, у Новограді-Волинському, в рамках відзначення Міжнародного свята літератури та мистецтв "Лесині джерела", у музеї родини Косачів відбувся IX Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова ім. Лесі Українки. Участь у заході поміж 18 учасників з різних куточків України взяла і наша актриса драми Ніна Ніколаєва (Годунок). З конкурсу артистка повернулась з третьою премією.

Учасники конкурсу з хвилюванням і шаною виконували твори великої поетеси,  Лесі Українки. Прозвучали уривки із драми-феєрії «Лісова пісня», з поеми «Одержима», казка «Про велета», поема «Русалка», вірш «Contra spem spera» та інші. Конкурсанти подбали також про музичне оформлення виступів, а також про відповідні тематичні костюми.

Рівнянка Ніна Ніколаєва (Годунок) читала власну композицію за творами Лесі Українки "Молитва до Музи" у супроводі бандуристки Серафими Квач.

Доки журі підбивало підсумки конкурсу, глядачі мали чудову нагоду насолодитися концертом учнів школи мистецтв. Переможцями конкурсу стали: першу премію отримала Юлія Тузова (м.Луцьк, актриса Волинського академічного обласного театру ляльок), друга премія дісталася Світлані Ющенко (м.Житомир, артистка академічного, музично-драматичного театру ім. Івана Кочерги), також другу премію отримала Анастасія Салата (м.Київ, студентка національного університету театру, кіно і телебачення ім.Карпенка-Карого), а третю премію здобула Ніна Ніколаєва (м.Рівне, артистка академічного, українського музично-драматичного театру). Гран-прі віддали колективу студентів київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого – Віталію Ажнову та Олександру Піскунову, які виступили з літературно-поетичною композицією «Вставай, в кого думка повстала».
 
Усім учасникам  за участь у конкурсі виконавців художнього слова ім. Лесі Українки були вручені дипломи, а призерам окрім того й грошові винагороди.

За матеріалами сайту novograd.osp-ua.info
 
 
переглядів: 3035

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку