У Рівненському облмуздрамтеатрі обирали кращого Тома Соєра
23.05.14
У Рівненському облмуздрамтеатрі обирали кращого Тома Соєра
22 травня на малій сцені Рівненського облмуздрамтеатру аматорські театральні колективи Рівного змагалися між собою у кращому виконанні вистав за мотивами роману Марка Твена «Пригоди Тома Сойєра». Юні актори не лише мали можливість продемонструвати свій талант на професійній сцені, але й отримати цінні подарунки.

Організатори проекту «Велике читання. Рівне читає «Пригоди Тома Сойєра» Рівненська обласна бібліотека та місцевий осередок Української бібліотечної асоціації відбирали учасників впродовж трьох місяців.
До фіналу пройшло дев’ять театральних колективів Рівного і області.  Серед них журі визначило головного переможця конкурсу, «Кращого режисера», «Кращий сценарій» та «Кращого виконавця ролі».


Володарями гран-прі, приза за сценарій та кращому актору стали учні ЗОШ № 15 (колективи «П’ятнашки» та «Мрійники», керівник Ірина Пукас і «Екстрим», керівник Тетяна Чупринюк) приз за краще режисерське рішення отримала театральна студія «Молодіжний експериментальний театр Рівного» («МЕТР») підліткового клубу «Молодіжний центр».


Фінансування проекту забезпечило Посольство США в Україні, що дозволило нагородити переможців і учасників електронними читанками і книгами.
Голова журі конкурсу, старший викладач кафедри театральної режисури одного з рівненських вишів Юрій Мельничук каже, що судити колективи було складно, адже коли мова йде про аматорські постановки, традиційні критерії оцінки застосовувати важко.

Серед членів журі були також партнери проекту - представники управління освіти Рівненського міськвиконкому та Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, а також бібліотекарі.


Ще однією відмінною рисою конкурсу стало те, що він був інклюзивним – серед фіналістів виступили учасники театрального колективу «Особлива дитина» навчально-реалібітаційного центру «Особлива дитина», які також отримали у подарунок книги та сертифікати про участь.

За матеріалами сайту Рівненської обласної бібліотеки

переглядів: 2029

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку