Вистава Рівненського облмуздрамтеатру
02.04.24
Вистава Рівненського облмуздрамтеатру "Зерносховище" повернулася з гастролей у Києві
«Зерносховище» - це розрив башки!» «Це був не просто аншлаг, а Аншлаг Аншлагович! А з огляду на те, які маніпуляції треба було вчинити, щоб дістати квитки … Цей натовп красивих і цілеспрямованих людей біля входу вже сам по собі навівав думку про те, що ти причетний до чогось важливого...»

 

▪️«Неймовірні почуття від вистави - але головне - можливість рефлексії складної історії у театрі. Хоча ні - головне - сам театр, його магія, навіть з такою темою».
▪️«Я дивилась 4 рази. Дарувала друзям квитки і сама з ними їздила. Кожного разу якісь нові деталі все більше розкривають все жахіття, яке довелось пережити нашому народу. Напевно справді варто спеціально приїхати в Рівне навіть здалеку щоб побачити цей шедевр».
▪️«Так дивно. Чати гудуть повідомленнями про 250 ракет, напруга наростає, навіть МакДональдс на площі Українських героїв якось раптово закривається на ремонт. А ти йдеш з мамою в театр. Бо ж день театру. Йдеш на "Зерносховище" Рівненського академічного театру і молишся, щоб не було тривог. Напевно, весь зал молився, бо змогли подивитися, а потім влаштували овацію».
▪️«Зерносховище» Голенка- це розрив башки! Той випадок, коли розумієш, чому вистава отримала три перемоги в номінаціях «Гри».
✔️Це лише невелика частина відгуків глядачів про постановку «Зерносховище» Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр. Актори щойно повернулися з гастролей у Києві та Житомирі, де вистава збирала повні зали.
????Овації столичного глядача постановка зірвала ще 27 березня.
Саме у Міжнародний день театру «Зерносховище» підкорило сцену Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки. На виставі був присутній в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. Ось його відгук:
«Та увага, яка сьогодні є на самому високому рівні до театру і взагалі до мистецтва та культури, це відповідь на ті запити, які йдуть від суспільства. А суспільство сьогодні хоче бачити театр, хоче бачити українську культуру, яка бореться, яка не тільки виживає, але й створює новий контент, яка створює нові якісні сучасні продукти світового рівня, яким без сумніву є і ця вистава».
ℹ️Як ми не раз розповідали, «Зерносховище» – вистава Рівненського академічного українського музично-драматичного театру, створена за п’єсою лауреатки Шевченківської премії, драматургині Наталки Ворожбит.
✔️У 2023 році за версією міжнародного журі фестивалю-премії "ГРА" визнана найкращою драматичною виставою року. Постановка була серед номінантів на присвоєння Шевченківської премії – 2024.
????«Вона не лише розповідає про страшний Голодомор, але й закликає до переосмислення нашої історії та сьогодення. Постановка змальовує долі окремих українців, що кохають, зраджують, живуть та просто прагнуть бути щасливими», - написали про «Зерносховище» у дописі Міністерство культури та інформаційної політики України.

За матеріалами https://www.facebook.com/rivneregionrada

переглядів: 174

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку