30.01.11
Ліна Костенко вперше в Рівному

25 січня 2011 року в приміщенні Рівненського академічного укрмуздрамтеатру  відбулась головна подія року. Саме так говорили про приїзд геніальної поетеси сучасності Ліни Костенко міські афіші. Завітала письменниця з презентацією першого прозового твору "Записки українського сАмашедшого". Творчий вечір Ліни Костенко пройшов з аншлагом.

Тому на площі Театральній було встановлено мультимедійний екран, який і  передавав усе, що діялось у залі театру. Незважаючи на січневий мороз присутніх на площі не бракувало. Отож, трьохгодинна зустріч проходила на два фронти.
Літнього уже віку поетеса з честю витримала цю нагрузку, незважаючи на хворобливий стан свого здоров"я  відповіла на численні запитання глядачів, читала свої вірші, навіть жартувала. Надзвичайно цікавий вечір-зустріч пройшов натхненно, на одному диханні, чому, безперечно, сприяла та особлива атмосфера чистоти, правди, величності, яка панувала весь вечір навколо такої особистості, якою є постать геніальної поетеси.
Вечір проводив директор видавництва відомий поет Іван Малкович. Важливу роль у зустрічі взяла Ольга
Богомолець, доктор медичних наук, професор і в той же час відома виконавиця творів Ліни Костенко, співачка. Схвально був прийнятий виступ відомого кобзаря Василя Жданкіна із дочкою співачкою Анастасією.  І, звичайно, палким було вітання та виступ директора-художнього керівника Рівненського академічного театру народного артиста України Володимира Петріва, який прочитав на вечорі ряд уривків з історичного роману Ліни Костенко "Берестечко". До речі, за виконання ролі Богдана Хмельницького у виставі - містерії "Берестечко" Володимир Петрів  у  2008 році став лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка.
переглядів: 5689

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку