У Рівненському облмуздрамтеатрі готують коопродуктивний проект з одеситами
15.07.22
У Рівненському облмуздрамтеатрі готують коопродуктивний проект з одеситами
У темні часи, щоб встояти попри все, треба зайняти руки і голови чимось корисним і хорошим. Тому ми граємо вистави, волонтеримо і... працюємо над новою постановкою! В роботі у режисера Максима Голенка (творця рівненської "Білої ворони") "Зерносховище" Наталки Ворожбит. Це буде коопродукція з нашим любим Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В. Василька.

 

Хочете деталей - обіцяємо!
А поки фото з репетицій актриси Інни Бульботко /до речі теж запрошеної поміж іншими у цей наш проект/ та тези про рівненсько-одеський проект від іменитого театрального критика, давнього друга нашого театру Олега Вергеліса.
"Одне ЗЕРНОСХОВИЩЕ для двох театрів
(дві п'єси Наталі Ворожбит з' являться на сцені театру у Рівному)

Режисери Максим Голенко (Одеса) та Володимир Петрів (Рівне) повідомляють, що готуються до спільного театрального проєкту, який в період війни об'єднає творчі зусилля двох популярних українських театрів - Одеського та Рівненського.
Передбачається творча колаборація театрів у процесі створення нової масштабної вистави - - "Зерносховище" за п'єсою Наталії Ворожбит. Паралельно у Рівному також триватиме робота Максима Голенка над виставою "Саша, винеси сміття!" за п' єсою Ворожбит.

У Голенка існують давні тісні творчі контакти і з Рівненським театром ("Біла ворона" ) , і з Наталією Анатоліівною Ворожбит ("Вій" , "Саша, винеси сміття").
Як каже Максим, існує домовленість з Володимиром Петрівим, що у Рівному, на сцені українського театру, гратимуть одеські актори з Українського театру імені Василя Василька. Зокрема, гратиме там хороший актор Саша Самусенко, який нещодавно з успіхом зіграв Сашу у п'єсі Н. Ворожбит в Одесі /і вже й у Рівному/. Глядачі після перегляду миттєво рознесли Одесою благу вість, що Голенко, взявши "Сашу" Ворожбит, поставив у Одесі наразі свою найкращу виставу. Я ж вважаю, що все найкраще у Одесі ще попереду...

Саша Самусенко гратиме Сашу і у новій виставі М. Голенка у Рівному. Плюс до цього проєкту доєднаються ще декілька одеських акторів (персоналії уточнюються). Сенсація кастингу "Зерносховища" у Рівному - популярний киівський актор-телезірка Марк Дробот, що розширює театральну географію своїх сценічних майданчиків. Після образу Сальєрі, якого Марк ще до війни зробив разом з Максимом на сцені Національної оперети, актор, очевидно, вирішив і далі працювати з улюбленим режисером - і в Одесі, і у Рівному.

Тим часом, художній керівник театру у Рівному Володимир Петрів каже, що в цей напружений воєнний період театр відкривав малу сцену в укритті (внизу, під сценічним колом). У підземному символічному просторі театр і випускатиме згодом прем'єри" Покоївок" Жана Жене (режисер Юрій Паскар) та "Саша, винеси, сміття" Наталії Ворожбит (режисер Голенко).
Оскільки майбутнє "Зерносховище" - - проєкт масштабний, то говорити про прем'єрні терміни наразі не доводиться.
П'єса Ворожбит "Зерносховище" ( написана 2009 року) , нагадаю, про трагедію українського народу в період Голодомору 1933 року. Наступного, 2023 року, якраз випадає скорботна дата - 90 років цій великій трагедії українського народу, штучно-політично організованого радянською владою Голодомору в Україні."
переглядів: 712

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку