У Рівненському облмуздрамтеатрі Українка очима поляка
13.12.11
У Рівненському облмуздрамтеатрі Українка очима поляка

12 грудня з рівненської сцени линули слова Лесі Українки. Волинські колеги з театру ляльок привезли до Рівного драматичного «Камінного господаря».  Виставу за твором Лесі Українки створив варшавський режисер Вєслав Рудзький за ініціативи Генерального консула Польщі в м. Луцьк Мартіна Мартінека.

  Постановка вистави завідома була інтригуючою та, як на крути, випробувальною. Насамперед режисерові-поляку довелося розсмакувати Українку. Перед тим, як обрати історію про Дона Жуана, Вєслав Рудзький віднайшов у Львові усі драматичні твори  Лесі польською і перечитав їх. Режисер розповідає, що творчість Лесі Українки маловідома у нього на батьківщині,  проте він вважає її чудовим європейським драматургом.

Надзвичайно задоволений результатом україно-польського проекту директор, художній керівник Волинського театру, заслужений діяч мистецтв України Данило Поштарук. Каже, що процес підготовки вистави був надзвичайно цікавим, у театрі панувала по-справжньому творча атмосфера.

Як плід місячної польсько-української співпраці на сцені Рівненського облмуздрамтеатру  постановка волинян про вічно-живі почуття і цінності з чудовою сценографією (засл. діяч культури Польщі Олександр Оверчук), оригінальними костюмами (Ольга Баклан) та живий план акторів лялькового театру.  Хоча, щоб не зраджувати традиціям лялькарів у одному з епізодів на сцені таки з’являється лялькова білка.



 

Публікації на тему:
"Камінний господар" від лялькарів у Рівненському облмуздрамтеатрі
(ВІДЕО)

переглядів: 3808

Коментарі

15.12.2011 11:23 Юліана ТЕТ пише:
Симпатичні костюми =)
15.12.2011 22:14 Я так думаю пише:
ТАК КОСТЮМИ ПРОСТО ШИКАРНІ!


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку