Тарас Шевченко в історії Рівненського облмуздрамтеатру
06.03.14
Тарас Шевченко в історії Рівненського облмуздрамтеатру
Напередодні 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря ми спробували якнайглибше дослідити присутність постаті Тараса Шевченка у житті Рівненського облмуздрамтеатру.

Як виявилось, колектив театру неодноразово звертався до творів митця, беручи їх за основу різноманітних постановок. До знаменних шевченківських дат рівненські театрали приурочували вистави. І щоразу, сягаючи глибини думки Тараса, намагались по новому  говорити про нього з глядачем.

Якщо говорити про Шевченка у історії театру, то слід відзначити й той факт, що колектив  очолює лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка, народний артист України Володимир Петрів.


Фрагмент експозиції у Рівненському обласному краєзнавчому музеї.

Отож, не дивно, що до славетної шевченківської річниці, яку відзначатимуть українці, і не лише, в усьому світі, Рівненський облмуздрамтеатр готує виставу за творами Великого Кобзаря. 9 березня рівненські театрали подарують глядачам поетичну містерію з надзвичайно актуальним сюжетом та назвою, яка сьогодні звучить у серці та думках кожного свідомого українця "Та не однаково мені...".

переглядів: 1909

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку