У Рівненському драмтеатрі читав Олександр Ірванець
19.11.13
У Рівненському драмтеатрі читав Олександр Ірванець

"О! Ірванець | Слухай п'єси". Непересічна мистецька подія саме під такою назвою відбулася 29 листопада за ініціативи Молодіжної громадської організації "Літеаратура.РВ" та підтримки Рівненського облмуздрамтеатру. Добре відомий у Рівному. Наш земляк, письменник, драматург, перекладач Олександр Ірванець читав власний переклад п'єси "Антігона в Нью-Йорку" - твір польського драматурга та письменника Януша Ґловацького.

Захід відбувся на малій сцені Рівненського облмуздрамтеатру, де зібралося багато прихильників сучасної драматургії та творчості пана Олександра. Адже через вільний вхід на захід хотіла потрапити велика кількість рівнян, але змогли лише ті, хто вчасно забронював місце.
“Антігона в Нью-Йорку” - це трагікомедія, де зображено сучасне трактування античної п’єси Софокла про дочку Едіпа. Вона, всупереч заборонам царя Креонта, хотіла поховати тіло брата - зрадника батьківщини. Класику світової драматургії, Янушу Гловацькому, вдалося перенести її у середовище бездомних, що мешкають у парку на Манхеттені.

Зустріч тривала більше двох годин. Пан Олександр зачитав думки автора п'єси щодо твору, а згодом прочитав без перерви обидві дії трагікомедії.

- Ірванець, як завжди, був неповторним,  - зазначила Ліля Процишина, студентка РДГУ Переніс слухачів у Нью-Йорський парк, де ми змогли простежити відрізок із життя трьох безхатченків. П'єса не така проста, як здавалося б на перший погляд, але декламатору вдалося передати всю специфіку твору, тому ті дві години читання, на жаль, проминули дуже швидко. Побільше б таких читацьких вечорів.”

Організатор  сподіваються,  що подібні зустрічі з читанням п’єс стануть традиційними для Рівного.  Сам же Олександр Ірванець исловив бажання продовжувати. Інформація про наступну зустріч обов'язково буде розміщена на сайті театру, а також у соцмережах.

 

переглядів: 3096

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку