10.06.13
Рівненський облмуздрамтеатр двічі переможець фестивалю у Москві (ФОТО, ВІДЕО)
Колектив Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру сьогодні повернувся з Москви. Саме там 8 червня під час Х Міжнародного московського фестивалю камерних театрів та малих форм "Славянский венец" на сцені Московського драматичного театру на Перовській рівняни показали виставу за п'єсою В.Распутіна "Останній срок". Високоповажне журі відзначило, що виступ наших земляків став прекрасним і змістовним завершенням насиченої програми фестивалю. У Рівне театрали привезли дві нагороди. За кращу режисуру у виставі "Останній срок" члени журі, а це переважно знані критики, нагородили режисера-постановника вистави, директора-художнього керівника Рівненського облмуздрамтеатру, народного артиста України Володимира Петріва, а також присудили спеціальний диплом "За образ без возраста" актрисі Ніні Ніколаєвій за роль Старуні.

"Хотелось бы подчеркнуть, что весь фестиваль проходил на столь высоком творческом и человеческом подъеме, что, казалось, нет перерыва между спектаклями. И нет языковых барьеров. А актеры, режиссеры, зрители представляют собой в целом, можно сказать, культурную и человеческую общность.  Вот что значит взаимное тяготение народов и культур на пространстве, включающем не только бывший СССР, но и Восточную Европу.
      Скажем, театр из Ровно (Украина) показал, по мнению жюри и зрителей, потрясающе интересную интерпретацию пьесы В.Распутина «Последний  срок». Володимир Петрив, главный режиссер Ровенского областного академического украинского музыкально-драматического театра, дождавшись окончания зрительских оваций, сказал, что «мы очень волновались, готовя эту постановку. Очень не хотелось шаблонности, надуманности, заученности текстов, жестов, взглядов со стороны актеров. Этого удалось избежать. Славянская и, в   частности, русская классика не имеет «театрального возраста» и всегда вызывает широкий интерес у зрителей наших стран. Потому что и сегодня эти произведения социально и нравственно злободневны для всех стран-участниц фестиваля», -  Леонид Шипилов, сайт "Столетие"

Величезною радістю і підтримкою для наших артистів була присутність  у глядацькій залі московського театру  україномовної аудиторії. Подивитись виставу рівнян прийшла  делегація представників посольства України в Російській Федерації на чолі з керівником відділу культурно-гуманітарного співробітництва та інформаційної роботи Галиною Григорівною Степаненко. Дипломат привітала українців з здобутою перемогою і вручила артистам квіти.

Привітати колектив театру з перемогою завітали заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов та начальник управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації Ярослав Мельник.

Деталі поїздки у фоторепортажі.

переглядів: 5257

Коментарі

11.06.2013 09:49 Тетяна пише:
Ура! Вітаю наш театр з черговою перемогою і відзнаками!!! Бажаю усьому чудовому колективу нашого театру натхнення, сил і найміцнішого здоров"я!!!
11.06.2013 22:26 Лариса Рабінюк пише:
Щиро вітаю Володимира Петріва та Ніну Ніколаєву із заслуженими нагородами на Московському фестивалі!!! Була на вистав іу Москві 8 червня і до цих пір знаходжуся під враженням від побаченого! І сама п"єса, і режисура, і гра акторів - блискучі ! Тема відносин зі своїми постарівшими, немічними батьками, стосунки між подорослівшими дітьми, показані з такою правдивістю, з такою гамою почуттів, що не залишають байдужим нікого. Вклоняюся всім, без винятку, акторам, які зайняті у цьому спектаклі. Вони будять почуття любові, ніжності і поваги до батьків. Бажаю всім вам творчої наснаги та гарних і змістовних постановок!
З повагою вдячного глядача Лариса Рабінюк.
14.06.2013 01:53 Зiневич пише:
Вiтаю, Вас усiх, друзi!!! =)
14.06.2013 19:40 Виктория пише:
Поздравляем вас с победой. Желаем вам всем удачи.
14.06.2013 21:35 Виктория пише:
Весь коллектив я поздравляю с успехом и удачей в Москве.Желаю вам удачи.
15.06.2013 11:10 Лазарь Чернин. пише:
Поздравляем с победой. Ура-а-а! Желаем новых высот в творчестве.Очень рады за вас.


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку