04.06.13
Відійшла у вічність актриса і друг Рівненського облмуздрамтеатру Атталея Гаврюшенко
4 червня перестало битись серце прекрасної людини, талановитої актриси та режисера Атталеї Матвіївни Гаврюшенко. Колектив Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру глибоко сумує з приводу непоправної втрати і висловлює співчуття рідним та близьким. Прощання з Атталеєю Матвіївною Гаврюшенко відбудеться МПК «Текстильник» 5 червня з 11.00 до 13.00.

З 85 років життя  - 70 пані Атталея присвятила театрові. У повоєнний час, дванадцять років вона віддала Тернопільському обласному театру, згодом з сімєю переїхала до Рівного.  Тут  довгий час працювала  провідною артисткою у Рівненському обласному академічному музично-драматичному театрі.  

У репертуарі Атталеї Гаврюшенко ціла низка яскравих ролей.


Сцена з вистави "Службовий роман"


Сцена з вистави "Порог"

Вона була прекрасним партнером  по сцені та чудовою дружиною нині покійному,   народному артистові України, провідному акторові Рівненсього облмуздрамтеатру, незабутньому Анатолію Гаврюшенко.    

 
З партнерами по сцені незабутніми народними артистами України Володимиром Сніжним та Анатолієм Гаврюшенко.

Свій артистичний талант пані Атталея  поєднала із режисурою. Її дітищем став народний аматорський молодіжний театр заснований у 1968 році при Рівненському педінституті. Понад чотири десятиліття ніжна душею і чутлива жінка була засновником та незмінним,  відданим керівником, режисером  театру, який нині базується у Рівненському міському Палаці культури “Текстильник”.   

Незважаючи на поважний вік, пані Атталея активно працювала, часто виходила на  сцену разом зі своїми акторами  у різноманітних ролях. Театр Аталлеї Гаврюшенко -  неодноразовий лауреат та переможець театральних фестивалів у Білостоці та Бєльск-Підляському (Польща), фестивалів "Від Гіпаніса до Борисфена" (м.Очаків), "Театральна осінь" (м.Прилуки).

У 2012 році  справа життя Атталеї Матвіївни Гаврюшенко, служіння театрові, міська влада оцінила званням Почесного громадянина міста Рівне. У серцях її колег, рідних  та друзів пані Атталея назавжди залишиться Людиною щедрої, багатої душі та ВЕЛИКОГО СЕРЦЯ, а в історії Рівненського академічного музично-драматичного театру – цілою епохою.

Портретне фото надане Едуардом Хитрим, сценічні фото Анатолієм Мізерним.
переглядів: 2778

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку