05.10.12
"У мене для вас пренеприємна звістка…". Ревізор у Рівненському облмуздрамтеатрі
Рівненський актор Стас Лозовський зіграє Хлестакова у постановці рівненського драмтеатру "Ревізор". Цим проектом відкриють новий театральний сезон 25 жовтня. Проект — масштабний та амбіційний. За нього взявся добре відомий місцевим любителям театру Олександр Дзекун, який каже, що це вже третя для нього постановка твору Гоголя, що є для режисера проблемою, адже він як визнаний у театральному світі майстер повторювати свою роботу не хоче.

Тому в нову постановку режисер увів уривки з гоголівських творів "Шинель", "Невский проспект", "Записки сумасшедшего". Дзекун стверджує, що глядача чекає "зовсім невідомий твір". І наголошує, що робить "історичну виставу", тобто намагається в усіх деталях відповідати духу Росії ХІХ сторіччя: у декораціях, одязі, реквізиті. Постановник задіяв ледь не весь творчий склад театру. Головні ролі Хлестакова та Городнічего зіграють Стас Лозовський і Віктор Янчук. І якщо з Лозовським режисер вже працював у "Берестечку", то взяти Янчука наполіг директор театру Володимир Петрів , якого у цій ролі спочатку хотів бачити сам Дзекун.

Цікаво, що у постановника та художнього керівника театру Петріва різні бачення щодо тривалості вистави. Дзекун стверджує, що публіку чекає повний варіант п'єси з режисерськими додатками, що може розтягнутися майже на чотири години. Тоді як Петрів, розуміючи, що звичайному глядачеві це забагато, каже, що "Ревізор" — це дві дії по півтори години кожна.

Андрій Матвіїв, Рівне вечірнє №75, 4-10-2012

переглядів: 6247

Коментарі

Сторінки:  1  2  наступна>
05.10.2012 23:44 Ірина пише:
Ревізор чотири години??? Ну, це вже перебор!!! Не знаю з якої сторони: режисерської, якщо режисер таку тягучку ставить; чи з адміністративної, які таку тягучку дозволяють ставити...
06.10.2012 09:41 Шанувальниця пише:
Ірина, ну прямим же текстом сказано - "Записки сумашедшого"(((((
06.10.2012 10:29 Стася пише:
Залежть від того, як буде поставлено... 4 год можуть пролетіти непомітно... Подивимось і тоді поговоримо)) я налаштована оптимістично!!))
06.10.2012 11:42 Шанувальниця пише:
Стася, заздрю Вашому оптимізму!!!Ви бачили хоч одну постановку Дзекуна?
06.10.2012 16:51 Стася пише:
Я вся смущение... Ще, на жаль, не довелося. Але все одно я намагаюсь бути оптимісткою!!))
А що, зараз з'ясується, що як не дивилась, то немаю права робити висновки завчасно?))
06.10.2012 20:27 Любов пише:
Мабуть все ж таки АДМІНІСТРАЦІЇ театру по барабану кому буде боліти мягке місце. Їм аби гроші.
06.10.2012 21:26 Театралка пише:
Панове,ще вистава не вийшла,а тут уже розвели таку демагогію! Але це добре,що наш театр має не лише похвалу,це мотивує! А,можливо, ця вистава стане кращою,яку ви тільки бачили! І не потрібно робити завчасні висновки! Поживемо-побачимо! На носі відкриття сезону і це вже прекрасно!!! Мистецвто Мельпомени переможе і ніякі гроші тут не важливі! Насолоджується душа!
06.10.2012 23:40 Ірина пише:
Стася, ви щаслива людина!.. А мені довелося.
Взагалі дивуюся - хто запрошує таких "митців".
07.10.2012 12:39 Театралка пише:
Ірино,Митці - вони і є Митці! Їм потрібно це прощати!)
07.10.2012 21:59 Стася пише:
Згідна з пані Театралкою!!!)))))
07.10.2012 23:42 Іванка пише:
Також підтримую Театралку! Головне - це відкриття і постановка такої вистави! Якшо вже говорити про гроші - вони не такі вже і великі, а глядачам відсидіти в кріслі "майже" чотири години набагато легше порівняно з тим, що акторам потрібно відпрацювати на сцені цих "майже" чотири години! Особисто я чекаю цього дня з нетерпінням!! Бажаю всім терпіння і гарних вражень від прем"єри!!
08.10.2012 10:20 Люда пише:
І якщо з Лозовським режисер вже працював у "Берестечку", то взяти Янчука наполіг директор театру Володимир Петрів , якого у цій ролі спочатку хотів бачити сам Дзекун. Смішне речення)
08.10.2012 11:15 Я так думаю пише:
Йдеться про те, що Петрів мав грати у цій виставі. Згодом він порекомендував режисеру Янчука, який є хорошим талановитим актором! Це справді буде подія)
09.10.2012 08:51 Ольга пише:
Шановні!!!! Відкриття сезону на носі!!! І прем"єра!!!! Цим потрібно перейматися, шукати гарне вбрання, замовляти букети квітів для вручення акторам, а ви перепалку влаштували!!!! "Давайте жить дружно!"!!!!
09.10.2012 12:48 Любов пише:
Не розумію, яка мета цієї сторінки, аби чути тільки гарні думки? Вчора така була перепалка, а сьогодні частково повідомлення вилучено. Панове,вмійте достойно сприймати критику,не показуйте слабкості.
09.10.2012 13:27 Адміністатор пише:
Вилучені коментарі, які не стосуються життя театру. Окрім того пряма образа відвідувачів сайту. Прошу вибачення, але коментарі, які принижують гідність відвідувачів сайту або будь-кого іншого вилучатимуться! Обговорення вистав негативне чи позитивне вітається, але без особистих образ
10.10.2012 23:46 Ігор пише:
Не може не вражати дві речі - по-перще, як можна обговорювати виставу, яку ще не ніхто не бачив і, по-друге, навіщо ходити в театр, якщо важко всидіти на стільці більше години?..
Як на мене, варто лише радіти й дякувати тому, що театр не лише вражає постмодернізмом "Гамбіту" чи абсурдизмом "Калігули", а повертається до "святая-святих" кожного театру - вічної класики, на кшталт "Ревізора" та "Сватання на Гончарівці". В таких виставах головне не тривалість, не вартість квитка й не місце в залі, а та хвиля позитиву, тепла й усмішок, яка вже не один десяток років поглинає вдячних глядачів. Підкреслюю - вдячних глядачів!
11.10.2012 09:00 Ольга пише:
ПОВНІСТЮ підтримую Ігора!!!!! Більше позитиву , народ!!!))
11.10.2012 10:30 Шанувальниця пише:
Ігор, а що Ви маєте на увазі під поняттям "вдячних глядачів" - це ті, котрим подобається все??? Так, я як ніхто ціную і поважаю труд актора, але дозволю собі не погодитися з Вашим твердженням - важливо все - і місце в залі, і тривалість вистави, і, навіть, глядачі поруч!!!Так, якщо дійство на сцені захоплює - на певні незручності реагуєш простіше, але коли не можна висідити і 1-2 години (а такі вистави у нас, погодьтесь, є(((, то дратує все, навіть парфюм чи зачіска тих, хто сидить позаду...
11.10.2012 16:00 Стася пише:
Зачіска тих, хто сидить позаду? Тих, хто спереду - це я ще розумію...))
Не можу сказати, що згідна тільки з паном Ігорем або з пані Шанувальницею. Особисто мені по духу ближчий коментар пана Ігора, але також дозволю собі зауважити, що бувають момети, коли оточуюча ситуація не може не дратувати. Я маю на увазі тих самих глядачів поруч, місце у залі, тощо. Ситуації справді бувають різні, але все-таки не варто настроюватись на погане, потрібно думати про приємне і намагатися якомога менше звертати уваги на такі дрібниці. І ще раз про тривалість вистави.
1) Не впевнені, що витримаєте - не варто зайвий раз себе травмувати. Серйозно. Ніхто ж нікого не силує. Я розуміє, що може бути ситуація "і хочеться, і колеться", але усім треба якомога реальніше оцінювати свої можливості.
2) Не варто настроюватися на погане!!!! Досить песимізму!!! Бережіть свої нервові клітини, врешті-решт!!
3) Справді, обговорення вистави краще вести після перегляду. До зустрічі на обговоренні вистави!))
Сторінки:  1  2  наступна>


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку