У Рівненському облмуздрамтеатрі прем'єра за Т. Шевченком (ВІДЕО)
13.02.14
У Рівненському облмуздрамтеатрі прем'єра за Т. Шевченком (ВІДЕО)
До 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка рівненські театрали презентують авторську виставу Володимира Петріва "Та не однаково мені…" за творами Великого Кобзаря. Прем'єра вистави запланована на 9 березня. Постановка поєднає у собі поезію, пластику і пісню. Кожен з цих компонентів відіграватиме особливу роль у цілісності композиції.

Над музичною  складовою вистави зараз працює головний деригент театру з.а. України Зіновій Крет, а також відомий у Рівному хормейстр Галина Івченко. Тому творці вистави обіцяють якісне хорове звучання у живому супроводі оркестру.  Пластика у виставі - це завдання Станіслава Лозовського, саме він займається постановкою з акторами і артистами балету.  У виставі  задіяний практично увесь творчий склад театру: артисти драми, балету та оркестру. Режисер Володимир Петрів стверджує, що головних і другорядних ролей у цій виставі немає, адже усі 60 учасників є рівноцінними творцями і виконавцями. Від імені Тараса Шевченка читатиме Сергій Бондарук.
Вистава торкатиметься струн всієї творчості Кобзаря, а не базуватиметься виключно на одному творові Шевченка, кажуть у театрі. Окрім того у виставі не буде головних героїв, вона розповідатиме історію усіх тих, хто свого часу поклав своє життя за вільну Україну. Прем’єрний показ запланований на 9 березня.

Володимир Петрів, директор Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру:

- Я б її назвав музично-поетично-пластичною виставою, яка буде називатися "Та не однаково мені". "Та не однаково мені", бо так писав Шевченко. Неоднаково й мені, як автору вистави, не однаково акторам, які задіяні у цій виставі. Родзинкою вистави буде те, що там немає головного героя чи героїні, головні герої – це козаки і дівчата, це власне ті, хто поклав своє життя за ту Україну, в якій ми зараз живемо.

СФЕРА-ТВ, Віталій Гудилко
переглядів: 2881

Коментарі

11.03.2014 17:07 саша пише:
Браво молодому режисеру Стасу Лозовському,а також за пластику.Ми глядачі раді за молоде покоління в нашому театрі.
11.03.2014 17:31 Я так думаю пише:
Олександре, дякуємо за відгук! Маленьке уточнення - режисер вистави Володимир Петрів. А пластика справді діло рук і помислу Станіслава Лозовського


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку