Актриса Рівненського облмуздрамтеатру зіграла у кіно
27.06.13
Актриса Рівненського облмуздрамтеатру зіграла у кіно
У Рівному стартували зйомки всеукраїнського соціального молодіжного документального кінопроекту "Чорно-біле кіно". Унікальність події у тому, що режисерами та акторами фільму про шкоду алкоголю та наркотиків стали підлітки. Творці фільму задіяли у зйомках і артистку драми Рівненського облмуздрамтатру Катерину Лапіну. Їй дісталась роль матері.

- Катерино, звідки ви дізнались про проект? Хто вам запропонував роль?
- Мені зателефонував з театру наш директор і сказав, що плануються зйомки  документального фільму і,  що мені пропнують роль мами. Це була вся інформація, яку я отримала. І лише потім я дізналася наскільки цікавим  і важливим є цей молодіжний проект. Після зйомок вражень купа, емоції зашкалюють. Це мій дебют у документальному кіно, а отже й хороший досвід.

- Чи важко було вжитися в роль?
- Не важко, я сама – мама. В роль вжилася. Знаю, як звати «батька» - Олександр, але поспілкуватися ми не встигли, бо відразу постали перед камерами.


- Чи виникали певні труднощі впродовж знімального процесу?
- Світло зникало, це призупиняло зйомки.

- Що ви можете сказати про сам проект, щодо його актуальності та важливості?
- Будь-який проект, в якому беруть участь молоді люди і, безпосередньо, намагаються керувати цим процесом – дуже серйозна, я вважаю, та важлива справа. Думаю, готується серйозна зміна, справжні професіонали.

- А чи варто створювати такі документальні фільми? Чи спроможні вони змінити чи хоча б вплинути на цей швидкий «плин в безодню», як гадаєте?
- Варто, безперечно. Це буде, насамперед, показовим результатом для суспільства. Викличе інтерес в молоді щось зробити хороше, а дорослим – допомогти їм у цьому.


- Що ви, як професійна актриса, можете сказати про гру, здібності наших юних акторів? Що порекомендуєте?
- Я бачила гру поки що одного хлопчика, він розумний і талановитий. Насамперед я пораджу отримати задоволення від творчого процесу.

Спілкувалась Вікторія Панчук


Режисер картини - Петро Кулінський, через картину про шкоду алкоголю та наркотиків, прагне достукатись до сердець багатьох, продюсер фільму - Ольга Ільчук, лінійний продюсер  - Сергій Кучик.
Участь у зйомках взяли 30 юних рівнян віком від 12 до 18 років,  задіяні представники правоохоронних органів, психолог і священик. До створення фільму долучились також студенти-журналісти Острозької академії. Прем’єра «Чорно-білого кіно» у Рівному  запланована на початок вересня цього року. Фільм демонструватимуть на центральних каналах, а також у місцевих кінотеатрах.

переглядів: 2664

Коментарі

28.06.2013 16:23 Петро Кулінський пише:
Власне кажучи, з професійними акторами працювати і легко, і важко. Так сталося і з Катею. Легкість роботи полягала у тому, що актор з досвідом на знімальному майданчику є і почасти режисером. Має своє бачення ролі (як ми це називаємо - "свої придумки"). Катя мала таких "придумок" цілу валізу. А важкість... я режисер не професійний, тому доводилось вчитись у досвіченої Катерини "на ходу". Та, зрештою, все вдалося. А втім... прем'єра покаже.


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку