Будемо дружити театрами
24.10.11
Будемо дружити театрами

Відкриття 72-ого театрального сезону ознаменувалось неймовірно ностальгічною і водночас світлою подією - візитом у Рівне директора Національного Тувинського музично-драматичного театру Начина Шалика.

Під час прес-конференції 23 жовтня директори Рівненського та Тувинського музично-драматичних театрів Володимир Петрів та Начин Шалик повідомили, що мають намір відновити партнерські стосунки після 20-річної перерви.
Дружба між колективами театрів має багаторічну історію. У 1982 році рівненські актори впродовж кількох місяців гастролювали Тувою.
"Коли у 1982 році рівненські артисти приїхали до столиці Туви, міста Кизил, то їх зустрічали, як урядову делегацію", – каже Володимир Петрів.- "Нам страшенно раділи".
Керівники театрів домовились відновити добру традицію товаришування та обмінних гастролей і сподіваються, що ініціатива буде підтримана зі сторони урядів обох держав.
"Так вийшло, що протягом 20 років ми не спілкувалися, але настали інші часи, і ми знову знайшли один одного. Мені приємно, що потрапив у Рівне саме на відкриття театрального сезону", – зазначив Начин Шалик.



Під час приїзду до Рівного Начин Шалик поклав квіти біля Меморіального комплексу на спомин про подвиг відважних тувинських добровольців, котрі брали участь у визвольних боях на Рівненщині під час Другої світової війни та відвідав вулицю названу на їх честь.

переглядів: 2749

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку